Meklēt

Preses relīzes

Vakar, 12. septembrī, Food Union apmeklēja “Lopkopības izmēģinājumu staciju Latgale” Viļānu novadā, Radopolē, un piešķīra unikālu “Food Union Goda Piensaimnieka” atzinību tās vadītājām Jevdokijai Šļifkai un Valentīnai Sarkanei. Goda atzinība tika pasniegta par radikālu pārmaiņu idejām un drosmīgu lēmumu ieguldīt saimniecības attīstībā 2016. gada nogalē - piena tirgus krīzes kulminācijā, rezultātā palielinot svaigpiena ražošanas apjomus par 30% un uzlabojot piena kvalitāti.

“Ar unikālu atzinību vēlējāmies godināt saimniecību, kas pateicoties savam drosmīgam lēmumam – būvēt jaunu fermu piena tirgus krīzes kulminācijas laikā, ļauj mums sajust lieliskus rezultātus. Šie rezultāti ir pārsteidzoši – uzstādītais mērķis projekta sākumā bija palielināt ražošanas apjomus par 10%, bet šobrīd Food Union no LIS LATGALE saimniecības saņem par 30% vairāk svaigpiena nekā pērn. LIS LATGALE sniedz ne tikai augstvērtīgu pienu patērētājiem un ievērojamu pienesumu nozarei, bet arī nozīmīgu devumu valstij, nodrošinot stabilas darbavietas reģionā, kā arī ražojot un pārstrādājot vietējo pienu tepat Latvijā,“ sacīja Harijs Panke, padomes priekšsēdētāja vietnieks.

“Jauno fermu ekspluatācijā nodevām pagājušā gada novembrī, bet jau decembrī sajutām, ka dzīvnieku komforta līmenis ir uzlabojies, līdz ar ko palielinājās arī piena izslaukums. Ja pagājušā gada izslaukums bija 8110 kilogrami, tad šogad tas būs vismaz par vienu tonnu lielāks, tādā veidā palielinot izslaukumu par 12,3%,” stāsta Valentīna Sarkane, LIS LATGALE vadītāja. “Līdz ar to, ka audzis piena daudzums un tā kvalitāte, pārsvarā visu pienu nododam pārstrādei. Un šobrīd plānojam nākamo soli, lai veicinātu dzīvnieku komforta līmeni un LIS LATGALE saimniecības attīstību arī nākamajos gados.’’

Šobrīd Radopolē ir noslēdzies jaunās fermas būvniecības pirmais posms, kas izmaksāja 2,26 miljonus eiro. Savukārt noslēdzoties otrajam posmam, izbūvējot papildu kūti, ceļus, laukumus un skābbarības bedres, projekta kopējās izmaksas būs 3,3 miljoni eiro. Projekta realizācija tapa pateicoties Lauku atbalsta dienesta finansējumam no Eiropas fondiem 1 miljona eiro vērtībā un atlikušās summas aizņēmumam no AS „Swedbank“. Saimniecības vadītājas investīcijas plāno atpelnīt desmit gadu laikā.

 

 

16.11.2017 12:06

“KĀRUMS” GADU PIRMS LATVIJAS VALSTS SIMTGADES DĀVINA JUBILEJAS BIEZPIENA SIERIŅU

Latvijā vadošais piena pārstrādes uzņēmums Food Union par godu Latvijas valsts simtgadei gadu pirms tās klajā laiž iemīļotā zīmola Kārums jubilejas biezpiena sieriņu, kura iepakojums simbolizē Latvijas iedzīvotāju mīlestību pret Latviju un to, ka katrs cilvēks veido Latvijas valsti.

Lasīt vairāk
13.11.2017 13:53

JAUNUMS: “KĀRUMS” SĀK RAŽOT SIERA KŪKAS

Latvijā vadošais piena pārstrādes uzņēmums Food Union paplašina iemīļotā zīmola Kārums sortimentu, piedāvājot pavisam jaunu produktu – siera kūku “Kārums”. Jaunums ir radīts pēc labākajām zīmola tradīcijām un pārliecības, kūkai nesaturot ne konservantus, ne augu taukus. Uzņēmums jauna produkta radīšanā kopumā ir investējis 70 tūkstošus eiro, no tiem 50 tūkstošus eiro investējos specializētās iekārtās.

Lasīt vairāk
07.11.2017 10:07

PAPLAŠINA “LAKTO” ZĪMOLA PRODUKTU KLĀSTU

Investējot 20 tūkstošus eiro, Latvijā vadošais piena pārstrādes uzņēmums Food Union papildinājis raudzētā piena produktu zīmola Lakto klāstu ar trim Latvijas rudenim raksturīgām garšām – ābolu, ķiršu un ķiršu-dzērveņu. Tagad veselīga uztura cienītāji var baudīt Lakto ar zaļo ābolu un ķiršu lielajā 500g iepakojumā, kā arī ķiršu-dzērveņu Lakto 100g iepakojumā vienai ēdienreizei.

Lasīt vairāk
Vairāk jaunumu

Mediju kontaktpersona

Linda Mežgaile

As "Rīgas piena kombināts" sabiedrisko attiecību konsultante
 

linda.mezgaile@mmacomms.lv

T + 371 6724 0571

M + 371 2977 2050