Meklēt

Preses relīzes

Šī gada 23.martā norisinājās jau otrais Latvijas vadošā piena pārstrādes uzņēmuma Food Union “Piensaimnieku Forums”. Pasākums pulcēja gandrīz simts Latvijas lielākos  un nozīmīgākos piena ražotājus un piena nozares dalībniekus, lai kopīgi smeltos pieredzi no ārvalstu ekspertiem un diskutētu ar pašmāju viedokļu līderiem par piena nozares attīstību Latvijā - efektivitāti, konkurētspēju un ienesību.

Pasākumu atklāja Food Union padomes priekšsēdētāja vietnieks Harijs Panke, kurš, pateicoties ilggadīgam darba nozarē, ir kļuvis par atzītu piensaimniecības ekspertu. Tad sekoja Zemkopības ministrijas valsts sekretāra vietnieces Pārslas Rigondas Krieviņas prezentācija, kurā viņa atklāja lietas, kas ietekmēs piena nozares tālāko darbību.

“Piensaimnieku forumu 2018” ar savu dalību pagodināja arī vairāki starptautiski piensaimniecības eksperti. Tā pasākuma īpašais viesis – Pat Dillonn, Teagasc Īrijas dzīvnieku un zāļzemju pētniecības un inovāciju centra Dzīvnieku un zālaugu pētniecības un inovāciju programmas vadītājs, uzstājās ar aizraujošu prezentāciju par Īrijas piena nozares attīstību – tās mērķiem un risinājumiem. Savukārt Igaunijas Dzīves zinātņu institūta Agrārās ekonomikas un mārketinga nodaļas pārstāvis Aadi Remmik klātesošos pasākuma dalībniekus iepazīstināja ar dažādiem efektīvas piensaimniecības piemēriem no Igaunijas, kurus varētu pārņemt arī Latvija.

Pasākuma ietvaros norisinājās arī paneļdiskusija par tēmu “Kādus mērķus būtu jāuzstāda Latvijai piena nozares attīstībai?“. Diskusiju moderēja izdevniecības Latvijas Mediji portāla “laukos.la.lv” redaktore Ingrīda Mičāne. Par tēmu diskutēja un savās pārdomās  ar foruma dalībniekiem dalījās Food Union pārstāvji – valdes priekšsēdētāja vietnieks Harijs Panke un finanšu direktors Eiropā Normunds Staņēvičs, Valsts sekretāra vietniece Zemkopības ministrijā Pārsla Rigonda Krieviņa un SIA Agro Dzelzava pārstāvis Rene Naygaard.

 

19.04.2018 13:59

FOOD UNION PAPLAŠINA SALDĒJUMU KLĀSTU AR 8 JAUNUMIEM

Tuvojoties siltajam gada laikam, Latvijā vadošais piena pārstrādes uzņēmums Food Union, kas vienlaikus ir arī saldējuma ražošanas līderis Baltijas valstīs, nāk klajā ar astoņiem saldējuma jaunumiem. Šogad gan ar tradicionālām, gan pavisam jaunām garšām un veidiem ir papildināts tādu saldējuma zīmolu klāsts kā Ekselence, Kārums, Pols un Tio, kā arī radīts pilnīgi jauns saldējums uz kociņa – Rasēns.  Kopējās investīcijas, kuras uzņēmums ieguldījis jaunu produktu attīstībā, ir ap 150 tūkstošiem eiro. 

Lasīt vairāk
19.04.2018 13:54

Rīgas Piena Kombināts īsteno pētījumu par alternatīvo izejvielu izmantošanu piena produktu ražošanā

AS „Rīgas Piena Kombināts” īsteno individuālo pētījumu numurs 1.2.1.1/16/A/004 “Alternatīvo izejvielu izmantošana piena produktu ražošanā” Latvijas pārtikas kompetences centra (turpmāk - LPKC) projekta  ietvaros.

Lasīt vairāk
06.03.2018 15:29

AS “Valmieras piens” viens no TOP darba devējiem Vidzemē

Akciju sabiedrība “Valmieras piens” ir atzīta par trešo labāko darba devēju Vidzemes reģionā – tā noskaidrots Latvijā vadošā interneta personāla atlases uzņēmuma “CV-Online Latvia”  ikgadējā aptaujā “TOP darba devējs 2017. Uzņēmums saņēmis arī īpašu titula apliecinājumu – digitālu zīmogu, kas kalpos kā atpazīšanas zīme darba sludinājumos un citos uzņēmuma komunikācijas kanālos.  

Lasīt vairāk
Vairāk jaunumu

Mediju kontaktpersona

Ērika Kirsone-Kriviņa 

As "Rīgas piena kombināts" sabiedrisko attiecību konsultante

erika.kirsone-krivina@mmacomms.lv

+371 26390540