Meklēt

Preses relīzes

Akciju sabiedrība “Valmieras piens” ir iesaistījusies projektā “Profesionālo izglītības iestāžu audzēkņu dalība darba vidē balstītās mācībās un mācību praksēs uzņēmumos”.  Projekta mērķis ir palielināt kvalificētu izglītības iestāžu izglītojamo skaitu pēc to dalības darba vidē balstītās mācībās vai darba devēja vadītās praktiskās mācībās un mācību praksēs.

Jau šobrīd uzņēmums realizē darba vidē balstīto mācību projektu sadarbībā ar Valmieras tehnikumu un 2 cietiem Valmieras uzņēmumiem – akciju sabiedrībām “Valmieras stikla šķiedra” un “Valpro”. 2016.gadā septembrī mācības uzsāka un 2017.gada nogalē plānots, ka pabeigs pirmie 18 mehatronikas programmas audzēkņi. Šī mācību programma paredz, ka 50% no mācību laika audzēknis pavada mācību iestādē, bet 50% uzņēmumā.

Projekta ietvaros paredzēts segt izmaksas, kas rodas, nodrošinot darba vidē balstīto mācību un mācību prakšu un praktisko mācību īstenošanu.

 

13.09.2017 12:38

Food Union par strauji augošiem ražošanas rezultātiem LIS LATGALE saimniecībai piešķir "Goda Piensaimnieka" atzinību

Vakar, 12. septembrī, Food Union apmeklēja “Lopkopības izmēģinājumu staciju Latgale” Viļānu novadā, Radopolē, un piešķīra unikālu “Food Union Goda Piensaimnieka” atzinību tās vadītājām Jevdokijai Šļifkai un Valentīnai Sarkanei. Goda atzinība tika pasniegta par radikālu pārmaiņu idejām un drosmīgu lēmumu ieguldīt saimniecības attīstībā 2016. gada nogalē - piena tirgus krīzes kulminācijā, rezultātā palielinot svaigpiena ražošanas apjomus par 30% un uzlabojot piena kvalitāti. 

Lasīt vairāk
07.09.2017 9:56

Food Union iegūst trīs medaļas starptautiskajā pārtikas izstādē "Riga Food 2017"

Latvijas vadošā piena pārstrādes uzņēmuma Food Union ražotnesRīgas piensaimnieksunValmieras piensstarptautiskajā pārtikas izstādēRiga Food 2017”, kas izstāžu centrā Ķīpsala sākās vakar, 6.septembrī, ieguva trīs godalgas par izcilas kvalitātes pārtikas produktiem. Vienu sudrabu un divas bronzas medaļas piena produktu kategorijās ieguva attiecīgi Skābais krējums Valmiera, Grieķu jogurts Valmiera un sieriņš Kārums ar citronu glazūru.

Lasīt vairāk
04.08.2017 15:08

Saldējuma pirmsākumi jeb kā saldējums kļuva par iemīļotu latviešu gardumu?

Kas var būt labāks par atsvaidzinošu un gardu saldējumu siltajos vasaras mēnešos? Saldējums dažādās garšu variācijās un formās - uz kociņa un vafeļu glāzītēs, šokolādes glazūrā, ar ievārījumu un lielā ģimenes iepakojumā - ir mīlētāko gardumu saraksta neatņemama sastāvdaļa, un vairs nevaram iedomāties vasaru bez šī našķa, pat ja termometra stabiņš rāda ne tik vasarīgu gaisa temperatūru. Tikai iedomājieties - tagad Food Union ražotnē pagatavojam aptuveni 50 - 60 tonnas saldējuma katru dienu un viens Latvijas iedzīvotājs gadā patērē vidēji 6,5 l saldējuma. Taču vai zini, kā ir radies saldējums?

Lasīt vairāk
Vairāk jaunumu

Mediju kontaktpersona

Linda Mežgaile

As "Rīgas piena kombināts" sabiedrisko attiecību konsultante
 

linda.mezgaile@mmacomms.lv

T + 371 6724 0571

M + 371 2977 2050